- march 2013

I all sin enkelhet

 
 
Lax på spenatbädd, så enkelt, gott och snabbt !
 
4 Laxfilébitar á 180g.
1tsk patatas bravas (kryddmix från Gourmetgruppen)
3msk olivolja
 
Blanda kryddmixen med oljan och låt dra i 30 min.
Pensla laxbitarna med kryddoljan och lägg i ugnssäker form, baka av i ugn på 180grader tills de får en kärntemp på 56 grader.
 
Spenatstuvningen.
 
1 påse hackad ekologisk spenat
2 st finhackade scharlottenlökar
saften från ½ pressad lime
30g smör
3dl grädde
1tsk dijonsenap
s/p
 
Tina spenaten och pressa bort vätskan med händerna, smält smöret i en stekpanna, fräs löken mjuk (får inte ta färg) Lägg i spenaten och häll på citronsaften och fräs i två min. Slå på grädden och senapen och låt sjuda till önskad konsistens, smaka av med salt & peppar.
 
 
 
 
 
 
 
 

Glad Påsk !

 
 En liten Påskhälsning från soliga vilda Tärnaby, ha en fin helg och sköt om er !
 
 
 
 

Tomatbrässerad kalvinnanlår

 
När man kommer hem sent från jobbet och inte orkar stå vid spisen länge men ändå vill äta något gott så är det perfekt att ha produkter som hjälper en snabbt och enkelt för att nå supergoda smaker. En sån produkt som blivit min favorit är, Seggianos cheery tomato salsa från Gourmet gruppen som är gjord på 97% Sicilianska körsbärstomater.
 
Tomatbrässerad kalvinnanlår för 4 personer
8st tunna skivor kalvinnanlår à 80g
1flk Seggianos cheery tomato salsa
1st grovhackad gul lök
2st hackade vitlöksklyftor
2st urkärnade tärnade tomater
1msk kalvfond
Salt 
Grovmalen svartpeppar
2msk olivolja att steka i
 
Salta och peppra köttet på båda sidorna. Hetta upp en stekpanna med olivoljan och bryn köttet 1½ minut på vardera sida. Lägg i lökarna och lå de få fräsa med i 2 minuter, slå på tomatosalsan, de tärnade tomaterna och fonden. Låt brässera i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
 
Till detta serverade vi steka sparrisar och plocksallad.
 
Stekt sparris
8st sparrisar
2msk god olivolja
1msk Mussinis vit tryffel druvmust
1st nypa flingsalt
 
Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek sparrisen tills den blir lagom mjuk. Pensla med tryffeldruvmusten och strö över saltet.