Midsommar med god mat i Kalix Skärgård


















Midsommarhelgens mat bestod av mycket grillat på bryggan på Kvarnö i Kalix skärgård.

Vi gjorde grillspett med kyckling, fläskfilé, ananas och limé. Till det serverade vi coleslaw, egengjord salsa och aioli.
På midsommardagen blev det klassisk silllunch med Krutrökspaj.
Och på kvällen grillade vi hamburgare som var smaksatt med majskorn, BBQ-sås och kryddor som serverades med samma tbh som spettet.
På Muurikkan fräste vi färskpotatis, lök, champinjoner och paprika i olja och smör.
Vill ni ha mer exakta recept så hör av er.

Ha en fin sommar.

Skomakarlåda



Recepet är för 2 personer.

Potatismos
400gram skalad potatis

0.75 1,5 dl mjölk (3 %)

50 50 g osaltat smör
salt
peppar, helst vitpeppar
muskot

Rödvinsås

4 finhackade schalottenlökar

1 msk smör

3 dl rödvin

3 dl kött- eller grönsaksbuljong

3 msk maizenamjöl

4 msk kallt vatten

salt

nymald vitpeppar

Stek löken i smör i en kastrull utan att den får färg.

Tillsätt resten av ingredienserna till såsen utom mjöl.

Koka upp.

Blanda maizena med vatten och häll det i såsen.

Koka upp och sila bort löken.

Smaka av med salt och peppar.

 

Stek 2 st ryggbiffar á 200g

 

Stek lök, svamp och bacon och läggg på biffen. spritsa moset runt och hälll på rödvinssåsen

TV tips

Ikvällens avsnitt av kniven mot strupen så är det från Umeå.