Fried Shanghai pork chops

 
Friterat i alla former är verkligen jättegott men vi försöker att inte äta det så ofta, kan inte tänka mej att det är så väldigt nyttigt med all den frityrolja man får i sig.
Här kommer ett recept på en pankofriterad fläskkotlett som är supergod och där man själv väljer hur stark man vill ha den i slutändan. 
 
2st ca:200-230g fläskkotletter
4st ägg delat
½tsk kvarnmalen vitpeppar
2msk ljus soya
1msk kinesiskt risvin 
1½msk ostronsås
1tsk maizena
rapsollja till fritering
ca: 50g mjöl
3,5dl panko
 
Banka ut kotletterna med en kötthammare tills de blir 5mm tunna, dela sen varje kotlett i 3-4 bitar
Blanda 2 ägg med vitpeppar, soya, risvin, ostronsås och maizenan, blanda ordentligt.
Lägg i köttet och vänd runt tills alla skivorna är väl täckta av marinad.
Ställ in i kylen att marinera i 30 minuter.
 
Hetta upp olja till 175 grader.
Vänd kotletterna i först mjöl sen ägg och sist panko, pressa in pankon hårt i köttet så det inte rinner av.
Fritera tills kotletterna når en innertemp på 72 grader.

Sås
1½msk ljus soya
1msk svart kinesisk vinäger
½tsk socker
1tsk worcestershire sås
3msk vatten
kinesisk chiliolja efter styrka och smak
 
Skär köttet i skivor och lägg på tallriken, skeda såsen över och servera med Basmatiris.
 

Jordärtskocksoppa med knaperstekt Karl-Johansvamp

 
Jordärtskocksoppa är en väldigt enkel och otroligt god och smakrik soppa. Vi serverade soppan med knaperstekt Karl-Johansvamp som lyfte rätten.
 
Jordärtskocksoppa
500g jordärtskockor
1dl strimlad purjolök
1l kycklingbuljong
3dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
 
Skala och dela kockorna i mindre bitar. Koka kockorna mjuka i buljingen, mixa slät, häll i grädden och låt småkoka ytterlligare 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 

Marockansk fisk med kikärtor i tomatsås

 
En nyttig Afrikansk fiskrätt med mycket smaker som man snabbt slänger ihop en stressig vardagseftermiddag. 
 
Ingredienser
1msk olivolja
1st rödpaprika tunnskivad
5st vitlöksklyftor mosade
1msk tomatpuré
400g krossade tomater
2tsk salt delat
2tsk vitlökspulver
2tsk paprikapulver
1tsk gurkmeja
400g kikärtor
svartpeppar
1st ekologisk citron skivad
500g Kolja el. Torskrygg i portionsbitar
persilja till garnering
 
Blanda salt, vitlökspulver, paprikapulver och gurkmeja i en liten skål och blanda runt.
Rubba fisken med kryddblandningen runt om och ställ åt sidan.
Värm ett stekjärn till medelvärme, slå i en matsked olja, stek paprikan mjuk 4-5 min. rör runt ofta.
Lägg i vitlöken och fräs ytterligare 2 min. tillsätt tomatpurén och blanda runt, sist i med krossade tomater, 1tsk salt, några drag svartpepparkvarnen och kikärtorna, blanda runt.
Höj värmen och låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter.
Lägg i fisken och se till att den täcks med såsen runt om, lägg på citronskivorna och baka av i ugnen på 175 grader i 15 minuter.
Strö på den färska persiljan och servera med ris.