Kinesisk svartpepparbiff

 
Lite asiatiskt så här till helgen, en enkel kinarätt som man wokar snabbt ihop medans riset kokar.
Vill man ha mera sås så är det bara att öka på mängderna i marinaden på sidan om, först marinerade vi köttet i ordinarie mängd, sen blandade vi en extra omgång med marinad i en skål på sidan om som hälldes i på slutet.
 
200g strimlat nötkött

Marinad
1,5msk ostronsås
1msk soya
1/4tsk svartpeppar
1/4tsk brunt socker
1/2msk kinesiskt risvin (Shaoxing wine)
2tsk maizena

1tsk sesamolja

övriga ingredienser
rapsolja
2st vitlöksklyftor finhackade
2st grön paprika strimlade i tjockare strimlor
½ gul lök strimlad
½tsk nymald svartpeppar
 
Marinera det skurna köttet i alla marinadingredienser utom sesamoljan i 15 minuter.
Blanda in sesamoljan när köttet har stått sin tid.
Häll ca: 2msk olja i en wok eller stekpanna, häll i köttet och stek tills det får en fin stekyta, ta upp köttet och lägg åt sidan, spara oljan som blir över i pannan och stek vitlök 30 sekunder på medelvärme, lägg i löken och paprikan och stek 2-3 minuter till, paprikan ska ha kvar sin krispighet.(nu häller du i den extra såsen om du har gjort någon och låter det bli hett igen)
Smaka av med ev. mera salt (en smaksak) och blanda in det stekta köttet.
Lägg upp på serveringsfat och krydda över med ½ tesked svartpeppar och lite rostade sesamfrön.
 
Servera med Basmatiris eller nudlar.
 
 

Kommentera inlägget här :