- july 2012

Svamp & Bacon Gateau på LCHF botten

 
Svamp & Bacon Gateau på bakerixbotten är ett väldigt gott och trevligt tillbehör till det grillade eller som en förätt med någon crème till.
 
För 4st
Botten
2st ägg
2dl bakerix
1msk persilja
 
Vispa äggen fluffigt och vänd ner persilja och bakerix. Bred ut tunt (½cm) på ett bakplåtspapper och baka av i ugnen på 175 grader i 15 minuter, ta ut och låt svalna.
 
Fyllningen
100g tärnad bacon
2dl fintärnade champpinjoner
1d riven västerbottensost
3msk crème fraiche
2st ägg
2msk finhackad gräslök
s/p
 
Fräs bacon & svampen tills de får en fin färg. Vispa ihop äggen med crème fraichen, osten, gräslöken, salt och peppar.
 
Tryck ned en fyrkantig eller rund smörjd utstickare på botten och låt den sitta kvar. Fördela svamp & baconfräset i dom och slå på äggsmeten. Baka av i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Ta ut och låt dem svalna något. Lyft bort utstickarna och servera.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LCHF fika 1337 meter över havet !

Igår bakade vi Västerbottensostbollar fyllda med gröna oliver på Bakerixmix för att ta med oss upp på Fjället idag.
Vi gick rutten vid Syterbäcken och upp på Daalåejvie som mäter 1337 m.ö.h
 
 
Syterbäcken
 
Myser på Fjället
 
I ett hav av Orkideér drack vi kaffe och fikade....
 
...Lannérs Västerbottensostbollar
 
Före gräddning i ugn
 
Klara att avnjutas.
 
Västerbottensbollar
1½dl Bakerix
3st ägg
3dl riven västerbottensost
1dl Philadelpiha vitlök & örter
150g smör (rumstempererat)
1krm cayennepeppar
Gröna oliver med pimento eller ansjovis
1tsk salt
1krm vitpeppar
Sesamfrön
vallmofrön
 
Knåda ihop alla ingredienserna förutom oliverna till en smidig deg. Tag en klick stor som en köttbulle och platta ut i handen, lägg på en oliv och rulla in den. rulla sen hälften av  bollarna i sesamfrön och andra hälften i vallmofrön. Baka av dem i ugnen i 200 grader tills de får fin färg ca 25 minuter.
 
 
 

Avsmakning av Nylhéns Hugosons produkter.

Testade lite produkter från Nyhléns Hugosons.
Det var två olika färska korvar och de hade en kötthalt på 96% som jag grillade. Den ena var en Chorizo med smak av vitlök och cayennepeppar. Denna korv var väldigt saftig och god fast enligt mig blev favoriten Salsiccia med smak av ingefära, koriander och muskot som hade en härlig smak och väldigt saftig.
 
 
 
 
Vi testade även två sous vide produkter, högrev med Amerikansk BBQ-kryddning och Ribs med asiatisk kryddning. Sous Vide kommer från franska och betyder i eller under vakuum. Man tillagar den i lufttäta plastpåsar under väldigt kontrollerade former oftast i vattenbad. Dena metod gör att smaker och konsistenser blir mycket bättre och är perfekt för just grillad mat eftersom man inte behöver låta den grillas så länge och bli torr.
Båda produkterna var mycket smakrika och goda.
 
 
Vi gjorde en mixd grill som vi serverade olika sallader och såser till.
 
 
 Helt klart ett bra köp, svårt att misslyckas vid grillen med dessa produkter.