Bruchetta med sparris och pinjenötter

 
Bruchetta är fantastiskt gott som förrätt eller som tilltugg till vinet, passar även till en god pastarätt. Gå på magkänsla vad det gäller mängden och smaka av. Servera gärna ett Italienskt rött vin till, det blir hur gott som helst.
 
Stek brödskivor i olivolja och gnid in med vitlök efteråt, blanda tärnad urkärnad tomat, finhackad gul lök, vitlök, tunnskivad grön sparris och rostade pinjenötter, blanda allt med lite olivolja och krydda med färsk basilika, salt och svartpeppar. Lägg på de rostade brödskivorna.
 

Hos oss just nu...

 
Igår var det så himla vackert ute när fukten från havet och dimman kristalliserades i naturen runt omkring, isen har börjat att lägga sej här i viken men isflaken ligger just nu som en vacker mosaik utan att riktigt klara av att frysa ihop.
 

Vegoburgare med sötpotatisstrips & avocadodipp

 
Vegetariska burgare med en massa goda tillbehör och sötpotatisstrips och det lutar lite grann åt det mexicanska köket i smakerna. Gott så in i bomben !
 
Zuccini & morotsburgare med mozzarella
1st  grovt riven zuccini
1st skalad och grovt riven orange morot
1st skalad och grovt riven gul morot
100g riven mozzarella
3st strimlade vårlökar
2st finrivna vitlöksklyftor
2st ägg
Salt
Peppar
Olivolja att steka med
 
Lägg zuccinin och morötterna i ett durkslag. Strö över med salt och blanda väll. Låt rinna av i durkslaget i 30 minuter, krama ur den sista vätskan med händerna. Lägg över i en bunke och tillsätt mozzarellan, vårlöken, vitlöken. Vispa upp ägget och blanda ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Dela upp i 8st lika stora delar och pressa dem hårt i händerna till bollar, forma sedan till platta biffar och lägg på ett fat. Ställ in i kylen och låt stå i 30 minuter tills de har satt sig lite. Hetta olvolja i en panna på medel värme och stek biffarna där i tills de får en fin färg ca 3-4 minuter på varje sida.
 
Servera burgarna med stekt lök, jalapeno, vitlöksdressing och cheddarost,
 
Sötpotatisstrips
2st sötpotatisar
Salt
 
Skär potatisen i tunna klyftor eller i cm tjocka strimlor. Koka i vatten tills de blir mjuka och stoppa i frysen i en halvtimme. (de blir krispigare då) Fritera i en fritös eller stek i ugnen på 225 grader med lite olivolja. Smaka av med salt.
 
Avocadodippen
1st avocado
Saften från ½ lime
2st finhackade skivor av picklad jalapeno
Salt
Svartpeppar
 
Mosa avocadon med limesaften och jalapenon. Smaka av med salt och peppar.
 

Vitlöksdressing
1dl gräddfil
2st finrivna vitlöksklyftor
2msk finhackad gräslök
1tsk vit balsamico
½tsk samabl oelek
S/p

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt & peppar

Servera med hembakade hamburgerbröd, picklad Jalapeno, stekt lök och Feferoni.