- march 2010

Middag på O´Learys

Igårkväll bjöd min mamma oss på middag på O`Learys här i Umeå och det var supergott tillagat av min son Kennie (på bild längst ner) som jobbar där som kock.
Min mamma beställde O´Learys classic BBQ ribbs, jag beställde Bobby Orr´s Bacon burger och Gilla min fru tog Flankstek.
Till det drack vi rött vin och njöt av en jättetrevlig kväll.
Tack mamma, du e bäst :)

Surf Turf



Gjorde en Surf turf-tallrik att mumsa på till Melodifestivalen igår som bestod av:

Grillad kycklingfilé
Grillad Lamminnerfilé
Grillad Torsk
Rostad Paprika & Tomatsås
Rotsaksragu
Roquefortskräm

Kantarell crépes



En sats vanlig pannkakssmet.

Fyllningen

30g torkade trattkantareller
3msk charlottenlök
3dl vispgrädde
1tsk sambal oelek
1st hönsbuljong tärning
50g smör
S/P
Västerbottensost.

Blötlägg kantarellerna, Finhacka löken och svampen. Smölt smöret i en panna lägg i lök och svamp och låt fräsa tills det nästan är torrt. Slå på grädden och lägg i buljongen, låt koka upp. Lägg i Sambal oelek S/P. Låt småkoka tills den blir tjock.
Fyll crépesen och lägg dem i en form riv över ost och gratinera i ugnen 175g tills osten smällt.

Servera med en sallad.