Renskavsgryta med trattkantareller och konjak

 
Klassisk norbotteninspirerad rätt som värmer gott på kalla vinter-& höstdagar. 
Idag kom första snön här i Levar men den lär ju smälta bort som all annan första snö brukar göra, lite tidigt också med tanke på att vi brukar plocka trattisar ända in i December.
 
Renskavsgryta
400g renskav
1st hackad gul lök
30g torkade trattkantareller
3dl vispgrädde
1msk kalvfond (smaka er fram)
1msk konjak
50g smör
Salt
Svartpeppar.
 
Blötlägg trattisarna i ca 30 minuter och krama sedan ur vattnet. Smält smöret i en stekpanna och lägg i renskaven, löken och trattisarna. Bryn tills det får en fin färg och att allt vätska är borta. Lägg över i en kastrull och slå på grädden, fonden och Cognacen. Låt småkoka tills det får en lagom konsistens ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera med en god råkostsallad, picklade lingon och kokt/mosad potatis.
 

Kommentera inlägget här :