Exprimenterade fram ett formbröd igår som blev kanon.
Brödet
10st ägg
1dl cocosmjöl
2dl Bakerix
½dl Bake pro
1msk Fiberhusk
100g smält smör
1tsk salt
2tsk bakpulver
2msk Créme fraiche
Vispa äggen fluffigt och krämigt. Blanda fiberhusken med créme fraichen, häll på det smälta smöret och rör så den blir klumpfri. Häll i äggkrämen. Blanda alla övriga ingredienser. Blanda ner det lite i taget så den blir slät och fin.
Smörj en brödform med smör häll i degen/smeten och jämna till med en blöt slickepott. Baka av i ugnen på 175 grader tills den får en fin färg, ca 35 minuter eller tills den har en kärntemperatur på 96 grader.
Kantarelltoast med panchettachips
80g hackade tratkantareller
1st liten finhackad lök
50g smör
s/p
Lägg i trattisarna i en het stekpanna och låt dem koka torra, lägg i smöret och löken och stek tills smöret kokat in.
Grilla eller stek brödskivorna tills de blir gyllene. Lägg på fräset och garnera med persilja.
Servera med sallad, pancettachips samt krossade ostknappar från LCHF butiken
Det där brödet borde ju gå helt utmärkt som glutenfritt eller?
skriven