Kebabrulle på LCHF-vis

 
 
 
Gjorde en fantastisk god kebabrulle med mindre kolhydrater som blev supergod. Otroligt enkel som var så mättande att man inte orkade äta en hel och man var mätt länge, så vi åt resterna kall dagen efter och den var nästan lika god som varm, så den borde ju vara perfekt att ta med sig på utflykten eller picnicen. Det finns en uppsjö av kebabkött i frysdiskarna i butikerna men vissa har ganska högt kolhydratsinnehåll så kolla noga efter en bra, ett tips är Järvsö kebabkött.
 
Botten (Receptet är från 56 kilo)
200 g riven parmesan
8 ägg
1,5 dl vispgrädde
4 msk fiberhusk
Lite salt
Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på två och kavla den tunnt mellan två bakplåtspapper. Grädda i grillen på pizzastenen ca 15 minuter på 175g. 
 
Tomatsåsen
1st finhackad gul lök
1st finhackad solovitlök
1brk hela tomater
1msk oregano
3msk olivolja
1msk kalvfond
1tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar

Fräs lökarna i olivoljan med oregano. Slå på tomaterna och kalvfonden och låt koka i 10 minuter. Mixa och smaka av med salt och peppar.
 
Börja med att lägga på tomatsåsen i ett jämnt lager. Strö över riven mozzarella och baka av i ugnen på 250 grader tills den fått fin färg. Jag bakade av den på en pizzasten i grillen.
 
Vitlökssås
1dl Rysk yoghurt
2st rivna vitlöksklyftor
Salt
Färskmalen vitpeppar
 
Blanda yoghurt med vitlöken och smaka av med salt & peppar
 
Röd kebabsås
1dl tomatsås
sambal oelek efter önskad styrka
1msk Tandoori masala från LCHF butiken
 
Blanda tomatsåsen med Tandoori masala
 
Stek kebabköttet och lägg på botten, lägg på sallad, rippla över vitlökssåsen och den röda kebabsåsen.
Rulla in den i folie.
 
 

Kommentarer :

#1: Marie

Ramlade in på er blogg av en slump när jag satt och försökte få tiden att gå. Och vad får jag se om inte LCHF-recept! Perfekt eftersom jag äter LCHF sen ca 1½ månad. Ska prova mycket av det jag sett på er blogg :) Ha det gott!

skriven
#2: Tedde

Har gjort den här maträtten (med viss förändring eftersom jag inte hittade Järvsö kebabkött, tog köttfärs) ett par gånger, mina barn med kompisar älskar det varje gång, riktigt bra fredags festmat...Må väl, allt är väl.

skriven

Kommentera inlägget här :