Äpple och valnötsfyllt kycklingbröst och Jacksonpotatis.

 
Svart trumpetsvamp tillhör en av mina absoluta favoritsvampar, här serverade vi dom till äpple och valnötsfyllt kycklingbröst
 
Äpple och valnötsfyllt kycklingbröst
4st färska kycklingbröst
2st skalade, urkärnade och tärnade gröna äpplen
1dl grovhackade valnötter
½dl tranbär
1msk kumminfrön
2st finhackade scharlottenlökar
1st strimlad stjälk blekselleri
1msk Mussini Crema Balsamico Zenzero (ingefära)
2msk smör
2msk olivolja
2msk färskpressad citronsaft
1tsk salt
1krm grovmalen svartpeppar 
 
Hetta upp en stekpanna och lägg i smör och olivolja, fräs äpplen, tranbär, selleri, löken, kummin och valnötterna i 2 minuter, tillsätt citronsaften, crema balsamicon, salt, peppar och låt det fräsa ytterligare 1 minut.
Gör en ficka längsgående på kycklingfiléen och fyll äpple, tranbär och valnötsröran där i. Lägg kycklingen i en ugnsäkerform som smörjts med lite olivolja. Baka av i ugnen på 150 grader tills den fått en kärntemperatur på 72 grader. 
 

Jacksonpotatis
2 st bakpotatisar
1 paket bacon
1 st salladslök
1 knippa persilja
2 dl riven lagrad ost
1 msk smör
salt och peppar

Sätt ugnen på 210 grader, tvätta potatisen och picka den med en gaffel, lägg potatisen i ugnen och baka tills den är helt mjuk, det tar ca en timme beroende på potatisarnas storlek. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt, skär löken i tunna skivor, ta ut potatisarna när de är mjuka, dela och gröp ur, spara skalen, blanda potatisen med baconet, löken, finhackad persilja och hälften av osten, tillsätt smöret och rör om, smaksätt med salt och peppar. Fördela potatisblandningen i skalen, toppa med resten av osten och sätt in i ugnen på grill tills osten smält.

Smörstekt svart trumpetsvamp
16st svarta trumpetsvampar
2msk smör
salt
Peppar

Smält smöret i en stekpanna, stek svampen tills smöret är borta, krydda med salt och peppar

 

Kommentera inlägget här :