Cannelinifylld Portobello med Karl-Johansvampsmör

 
 
 
 
 
Det här är en rätt som man kan äta bara som den är utan tillbehör, man kan även skippa prosciutton så blir den helt vegetarisk, vi valde dock att grilla en köttbit till men det skulle oxå gå bra ihop med fisk.
Framför allt så var det vansinnigt gott !
 
4 stora Portobello 
2msk olivolja
2msk balsamicovinäger
Salt & svartpeppar
 
Börja med att pensla hattsidan på svampen med en blandning på olivolja & balsamicovinäger, salt och peppar.
Spara hälften av blandningen.
Baka av svampen på 225 grader i 8 minuter.
Ta ut ur ugn och vänd på svampen, pensla resterande på undersidan av hatten.
 
1 burk cannelinibönor
2 klyftor vitlök finhackat
½ dl finhackd schalottenlök
1tsk finhackad färsk rosmarin
2msk hackad persilja
4 skivor skuren prosciutto
2 nävar babyspenat
Salt & svartpeppar
2dl riven parmesan
 
Stek allt utom parmesan  på lite lägre värme i en stekpanna, var försiktig när du blandar runt så inte bönorna blir mos.
 
Fyll bönblandnigen i den penslade Portobellon, fördela jämt och strö över parmesanosten.
Gratinera i ugn på 200 grader i 10 minuter.
 
Aromsmör på Karl-Johansvamp
20g Torkad Karl-Johan (blötlagt och finhackad)
150g smör
s/p
½tsk Italiensk salladskrydda
4-5 droppar sriracha (stark asiatisk sås)
2msk schalottenlök
 
Stek Karl-Johan och lök i en klick smör.
Låt svalna, blanda med smöret och övriga ingredienser.
 

Kommentarer :

#1: milla

Vilket spännande smaker :)

skriven
#2: Sebastian Vickman

Blir så fascinerad av hur påhittig du är med dina smaksättningar! Det verkar galet gott med gratinerad portobello😍 du verkar riktigt vass i köket😉

Svar: Tack :) Det är kul att leka med maten/smaksättningar ;)
Jimmie Lannér

skriven
#3: Rebecca

mumma!

skriven
#4: amanda

Jäklar vad smarrigt!!

skriven

Kommentera inlägget här :