Manchurian chicken-Friterade Asiatiska kycklingfärsbullar i tomatsås

 
I mellandagarna passar vi på att göra det vi gillar allra mest, laga och käka kinamat, slappa på soffan och kolla alla avsnitt av Downton Abbey än en gång, och de få timmar som det är ljust ute så passar vi även på att ta oss en liten promenad emellanåt. Det är skönt att vara ledig ibland :)
Här är en av rätterna som vi gjort, sååååå gott !
 
 
250g kycklingfärs
2st ägg lätt uppvispade
0,75dl mjöl kan ersättas med glutenfri mjölmix eller maizena
½tsk mosad vitlök
½tsk mosad ingefära
ca 3dl olja till fritering beroende på pannans storlek.
 
Blanda allt och forma till bollar i önskad storlek.
Hetta upp en panna med oljan och fritera tills du får en kärntemp på 70 grader.
 
2msk jordnötsolja
1msk finhackad vitlök
1,5dl finhackad gul lök
1st stor röd chili finhackad
 
Fräs allt i oljan på medelhög temperatur, ca:1 min.
Ställ åt sidan.
 
Sås
3msk maizena
1,5dl vatten
2msk risvinäger
2tsk salt
½msk soya
1st Muttis passerade tomater på burk nedkokt tills all vätska försvunnit
1msk tomatpuré
2msk fintärnad stjälkselleri
 
Blanda allt i en kastrull, sjud på låg värme i 4-5 minuter.
 
Slå i lökfräset i såsen, blanda runt och lägg i de friterade kycklingbollarna. Garnera med skuren vårlök.
Servera genast med Basmatiris.
 
 

Kommentera inlägget här :