Gnocchi med squash, salvia och kyckling

 
En maträtt med massor av goda smaker och här gjorde vi Gnocchin själva men det behöver man inte göra, man kan köpa färdigt i butik, den färdiga färska är helt ok. Tål man inte gluten så går det att köpa färdigt även det, vi har testat och tyckte inte så mycket om den, men då är det lätt att göra själv, köp bara färdig glutenfri mix så fixar man det snabbt.
 
Gnocchi med squash och kyckling
2st kycklingbröst i större tärningar
½ butternut squash i större tärningar
6dl halverade färska champinjoner
1 gul lök hackad
2st finhackade vitlöksklyftor
2msk vatten
2-3 port. gnocchi
2,5dl kycklingbuljong
2msk skuren färsk salvia
8dl babyspenat
2msk pesto
2tsk vitvinsvinäger
1dl riven parmesan
 
Stek kycklingen i olivolja tills den har en kärntemp på 70 grader och ställ åt sidan. Stek sedan pumpa, svamp, lök och vitlök i 10 minuter, tillsätt vattnet och lägg i den stekta kycklingen. Stek Gnocchin i olivolja & smör tills de får en fin stekyta, tillsätt salvia och buljong till Gnocchin och låt puttra i tills vätskan är borta, ca 4 minuter. blanda in spenat, pesto och vinäger, låt puttra tills spenaten vissnat. Strö över riven parmesan och servera genast.
 
Potatis gnocchi
1½kg potatis
5dl vetemjöl
2st ägg
20g salt
 
Koka potatisen mjuk med skalet på. Skala potatisen och pressa med en potatispress. blanda med ägg och tillsätt mjöl och salt. Dela potatisdegen i 10 lika stora portioner och rulla dessa till tumstjocka längder. Skär längderna i 3 cm stora bitar och strö över mjöl. Räffla på översidan genom att pressa lätt med baksidan av en gaffel. Koka gnocchin, inte alltför många åt gången i lätt sjudande saltat vatten. När de stiger upp till ytan är de färdiga. Lyft upp med hålslev och låt rinna av väl. stek i smör och olivolja tills de får fin färg.
 
 
 

Kommentera inlägget här :