Ricotta & Zucchini Canneloni

 
En otroligt god och smakrik vegetarisk rätt som är hyfsat enkel att laga. Äts med fördel med en liten bit bröd som man doppar i den goda tomatsåsen.
 
Receptet är för 4 personer
 
Ricotta & Zucchini Canneloni
180g gröna ärtor (tinade)
2st ägg
360g ricotta
50g babyspenat
½dl strimlad färsk mynta
2tsk zest av citron
50g mozzarella
Svartpeppar
Flingsalt
5dl Tomatsås
 
Mosa ärtorna med gaffel i en bunke. Knäck i äggen och lägg i ricotta, spenat, mynta och citronzest, blanda ordentligt med en slickepott, smaka av med salt, peppar och låt stå 30 minuter. Tunnskiva zuccinin på längden och strö över salt. Låt stå och rinna av i 20 minuter. Bottna tomatsåsen i en ugnsfast form. Torka av skivorna med ett hushållspapper och fördela blandningen på varje zuccini och rulla ihop, ställ rullarna i tomatsåsen och tomma med mozzarella. Baka av i ugnen på 175 grader i 30 minuter.
 
Tomatsås
300g hela Mutti tomater på burk (utan citronsyra)
1st finhackad gul lök
3st finhackade vitlöksklyftor
3msk olja
1msk kalvfond
Salt och svart peppar

Fräs lök och vitlöken i oljan, slå på tomaterna och buljongen, låt sjuda i 15 minuter, mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Toppa med färska örter vid servering.
 

Kommentera inlägget här :