Återigen en maträtt från det Sechuanska köket, lagomt spicy och med den underbara smaken av Dou ban jiang blev den helt galet god.
Sechuan Beef
1kg skivad nötinnanlår
2½l vatten
Koka upp vatten lägg i köttet och låt koka i 15 minuter, sila bort vattnet och spola av köttet med kallt vatten.
Buljongen
2msk jordnötsolja
2msk Dou ban jang
Stek Dou ban jiang i olja 30 sekunder på medelvärme.
Tillsätt:
2st skivade vitlöksklyftor
1msk riven färsk ingefära
1st grovt skivad purjolök
½ klyftad rödlök
2msk soya
Stek allt med dou ban jiang tills purjolöken blir mjuk. lägg i köttet och stek 3 minuter till.
Tillsätt:
1st klyftad tomat
2st lagerblad
2st stjärnanis
1msk sichuanpeppar
1st kanelstång
½tsk hela kryddnejlikor
½ muskotnöt
10st kardemummakärnor
2l köttbuljong
.
Tillsätt alla ingredienser, sänk värmen och sjud tills köttet blir mört, ca 30-40 minuter.
Plocka upp köttet och sila buljongen, släng kryddblandningen.
Slå tillbaka buljongen i grytan och lägg i köttet.
Servera med nudlar som tillagas enligt förpackningen.
Garnera med skivad purjolök.