Magiska hemgjorda Hamburgare

 
Egengjorda burgare är så magiskt gott och enkelt. Här serverad med en egen cheddarostdipp/dressing som är så mycket godare och nyttigare än det struntet man köper på burk som innehåller endast 4% ost. Servera med era favorit tillbehör.
 
Hamburgare
800g nötfärs
2msk rapsolja
10g salt
4g svartpeppar
 
Blanda allt i en bunke och forma 4st burgare. Stek i torr panna till önskad kärntemperatur, jag föredrar 54-56 grader och låt vila på en plåt 2 minuter
 
Cheddarostdipp/dressing med jalpeno
100g riven cheddarost
0,8dl mjölk
0,2dl vitt vin
1msk vetemjöl/glutenfritt mjölmix
1msk smör
½tsk paprikapulver
10st hackade inlagda jalapenos
1krm grovmalen svartpeppar
 
Smält smöret i en panna, dra av från plattan och rör ner mjölet. Häll i vinet och rör till en jämn smet, slå på mjölken osten och låt sjuda tills osten smält. Rör ner pepparn, paprikapulvret och jalapenos. Låt svalna lite.
 
Hamburgerdressing
2dl majonäs
½dl bostongurka (gärna hemmagjord)
2msk chipotlepasta från santa maria
3msk chilisås från Heinz
Salt & svartpeppar efter smak
 
Blanda allt väl.
 
Saltgurka, pommes och majskolv är gott till :)
 
 

Kommentarer :

#1: Sarah

Jag håller med om att det är gott med hemmagjorda hamburgare :)

skriven

Kommentera inlägget här :