Turkiskinspirerad Kycklingklubba med Granatäpple och Pistagenötter

 
Med inspiration av det Turkiska kökets kryddsättningar slängs den här maträtten ihop snabbt, otroligt gott med Dillyoughurtsåsen till och här kan man välja annat tillbehör om man vill, vi valde pommes frites men det funkar även med ugnstekt potatis, ris eller bulgur eller nåt annat man tycker är gott.
  
5st Kycklingklubbor
 
Marinad
2tsk malen spiskummin
2tsk malen koriander
2tsk paprikapulver
1msk rödvinsvinäger
2msk olivolja
 
Blanda ihop marinaden och pensla kycklingklubborna runt om (använd allt)
Lägg på ugnsfast plåt och låt gå i ugn på 200 grader i 40 minuter.
 
Youghurtsås
3dl turkisk youghurt
1 vitlöksklyfta mosad
2dl dill (fryst)
1tsk italiensk salladskrydda
2 nypor cayennpeppar
juicen av en halv citron
1msk olivolja
salt
 
Vispa ihop allt och smaka av med salt. Sprinkla lite olivolja på ytan vid servering.
 
1dl naturella pistagenötter grovt genomhackade
1 granatäpple 
några kvistar genomskuren färsk koriander
 
Sprinkla över vid servering.
 

Kommentera inlägget här :