En jättegod maträtt med linser som går alldeles utmärkt att göra om till en vegetarisk maträtt om man vill, använd vegetabilisk buljong istället för kycklingbuljong, ersätt fisken med tjockskivade stekta rotfrukter/blomkål eller bara ät linsbrunoisen som den är.
225g puylinser
Koka upp i vatten så det täcker linserna, dra bort från plattan och låt stå i det kokheta vattnet 15 minuter. Sila och ånga av.
2st hackade gula lökar
2st hackade purjolökar
1 msk hackad vitlök
4st tärnade selleristjälkar
3st medelstora tärnade morötter
1tsk torkad timjan
2tsk salt
3/4tsk svartpeppar
2msk tomatpuré
2msk rödvinsvinäger
375ml kycklingbuljong
4msk olivolja
Hetta upp en stekpanna till medelhög värme med oljan, lägg i purjolök, gul lök, salt/peppar och timjan, fräs tills löken blir genomskinlig och mjuk, tillsätt vitlöken och fräs 2 minuter till.
Tillsätt sen resten av ingredienserna (utom vinägern) samt de avångade linserna.
Låt småsjuda under lock i 20 minuter, ta bort från värmen och häll i vinägern.
Smaka av med mera kryddor om du vill.
225g rödingfilé
salt & peppar
olivolja
Stek tills fisken har en kärntemp på 56 grader.