Röding serverat med en Lins-Brunoise

 
En jättegod maträtt med linser som går alldeles utmärkt att göra om till en vegetarisk maträtt om man vill, använd vegetabilisk buljong istället för kycklingbuljong, ersätt fisken med tjockskivade stekta rotfrukter/blomkål eller bara ät linsbrunoisen som den är.
 
225g puylinser
Koka upp i vatten så det täcker linserna, dra bort från plattan och låt stå i det kokheta vattnet 15 minuter. Sila och ånga av.
 
2st hackade gula lökar
2st hackade purjolökar
1 msk hackad vitlök
4st tärnade selleristjälkar
3st medelstora tärnade morötter
1tsk torkad timjan
2tsk salt
3/4tsk svartpeppar
2msk tomatpuré
2msk rödvinsvinäger
375ml kycklingbuljong
4msk olivolja
 
Hetta upp en stekpanna till medelhög värme med oljan, lägg i purjolök, gul lök, salt/peppar och timjan, fräs tills löken blir genomskinlig och mjuk, tillsätt vitlöken och fräs 2 minuter till.
Tillsätt sen resten av ingredienserna (utom vinägern) samt de avångade linserna.
Låt småsjuda under lock i 20 minuter, ta bort från värmen och häll i vinägern.
Smaka av med mera kryddor om du vill.
 
225g rödingfilé
salt & peppar
olivolja
 
Stek tills fisken har en kärntemp på 56 grader. 
 
 

Kommentera inlägget här :