Torsk med dill & smörkokt potatis

 
Torsk är verkligen en av de godaste fiskar jag vet och när man kan få tag i den färsk så är det magiskt. Här serverade jag den med dill & smörkokt potatis, prosciuttochips, friterad jordärtskocka och Bimi tenderstem broccoli.
 
Receptet är för 4 personer.
 
Torsken
4X160g toskrygg
1l vatten
1dl salt
 
Rör ut saltet i vattnet och låt fisken rimma 10 minuter. Lyft upp fisken och lägg i en form och häll bort saltvattnet. Koka upp vatten och lägg i Torsken, stäng av värmen, plasta med plastfilm och låt vila tills torsken har en kärntemp på 42 grader.
 
Dill & smörkokt potatis
600g fast tärnad potatis
200g skirat smör
4msk hackad färsk dill
Salt
 
Låt potatisen sakta koka tills den blir mjuk i smöret, tillsätt dillen och smaka av med salt.
 
Prosciuttochips
4st skivor prosciutto
 
Lägg prosciutton på bakplåtspapper och kör i ugnen på 180 grader 8 minuter. Lägg chipsen på ett hushållspapper och låt svalna.
 
Jordärtskockschips
100g jordärtskockor med skal
Olja att fritera med
salt
 
Hyvla jordärtskockan tunnt på en mandolin. Hetta upp oljan till 160 grader och fritera tills de blir gyllen och knapriga. Lyft upp med en hålslev och låt rinna av på ett hushållspapper. Strö på salt och blanda runt.
 
Bimi tenderstem broccoli 
8st bimi tenderstem broccoli
 
Dela broccolin längs med på hälften. Koka upp vatten och lite salt, blanchera broccolin 20 sekunder. 
 

Kommentera inlägget här :