Texmex till Fedagsmyset

 
Tacos är så gott emellanåt och här använde vi kyckling, Guacamole, salsa,mango, ost, chilis, lök, sallad, chimichurri som dipp till tortillachipsen, majs och feferoni.
Och så dessa fantastiskt goda såser till !
 
Röd sås
1pkt krossade tomater
1tsk salt
1tsk spiskummin
1tsk sriracha
1msk rapsolja
1msk vitvinsvinäger
1msk soya
1msk tomatpuré
1/4 gul lök
1st vitlöksklyfta
2-3 drag med svartpepparkvarnen
 
Lägg allt i en mixer och mixa till en sås.
 
Vit sås
2dl creme fraiche
1dl naturell yougurt
1msk vitvinsvinäger
1msk honung
2 mosade vitlöksklyftor
2 drag med svartpepparkvarnen
2 drag med vitpepparkvarnen
 
Vispa ihop allt i en skål.
 
Guacamole
3st avokado grovt mosad
1/2 liten lök  fintärnad
2st tomater fintärnade
3msk färsk koriander hackad
1st jalapeno urkärnad och fintärnad
2st vitlöksklyftor finhackade
saften av 1st lime 
1/2tsk havssalt
 
Blanda allt i en skål.
 
Chimichurri
5dl packad färsk persilja
4 tsk torkad oregano 
4 medelstora vitlöksklyftor, skalade och krossade
2dl olivolja
½dl rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
nymalen svartpeppar
1/2 tsk chiliflakes
 
Använd antingen en mortel och krossa allting i eller en mixer som får pulsa sönder allting, lägg på burk och förvara svalt. 
 
Salsa
3st tärnade tomater
1/4 gul lök finhackad
en bunt/bukett färsk koriander hackad
1st vitlök finhackad
1st urkärnad och hackad jalapeno
1msk olivolja
salt
 
Lägg allt utom koriander och lök i en gryta med olivoljan, låt koka upp och ta genast bort från värmen, häll över i en mixer och pulsa koket grovt, häll över i en skål och blanda ner löken och koriandern. Smaka av med salt.
 
 

Kommentera inlägget här :