Ost-& öl Fondue

 
Ostfondue är perfekt bjudmat och så är det ju så gott oxå! Vi använde öl istället för vitt vin den här gången, öl ger en fyllig jättefin smak till skillnad från vin som ger en syrlig smak till fonduen, ölet vi använde var en Erdinger som har kommit som smakprov via Smakbox.
 
Fonduen 
400g riven Cheddar
200g riven Gruyère
2msk maizena
1st skalad och lätt krossad vitlöksklyfta
3dl Erdinger alkoholfri öl
1msk citronsaft
 
Blanda ostarna med maizenan väl. Sjud ölen och vitlöken på låg värme i 3 minuter. Tillsätt 1st näve ost och låt smälta, lägg i en ny näve ost och låt smälta upprepa tills all ost är smält, avsluta med att tillsätta citronsaften.
Fiska upp vitlöksklyftan och släng.
 
Servera med brödkuber, lite grönsaker och korvar, vi ugnsrostade även småpotatis som blev jättegott att dippa i ostsåsen.
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :