Crêpes med Brieost och Kronärtskockor

 
Godaste mysmaten med Brieostfyllda Crêpes, vi har gjort dom förut och vi kommer nog att göra dom många gånger till.
Receptet på smeten har vi glutenfri men det går naturligtvis bra med vanlig pannkakssmet.
 
 
Glutenfria crepes
180 g Finax Glutenfri Mjölmix (ca 2 dl) 
1/2 tsk salt
4 dl mjölk
2 ägg
2 msk smält smör
 
Blanda samman mjölmix och salt.
Vispa ner mjölken, lite i taget till en jämn smet.
Rör ner äggen och tillsätt sist det smälta smöret.
Låt stå 30min.för att tjockna.
Smörj ett stekjärn och grädda tunna crêpes.
 
Fyllning
2msk olivolja
2st mosade vitlöksklyftor
1/4tsk salt
½tsk svartpeppar
½tsk mortlad chili flakes
500g färsk spenat
400g marinerade kronärtskockor grovt igenomhackade
2dl riven parmesan
250g Brieost
 
Hetta upp en stekpanna på medelvärme, lägg i vitlöken och fräs 2min. häll på salt, peppar och chiliflakes, fräs ytterligare 1min. Lägg i spenaten och kockorna och fräs tills spenaten har vissnat helt, ta bort från värmen och rör in parmesanen.
 
Fyll crepsen på en fjärdedelsruta och vik ihop så det blir en trekant, stek på låg värme under lock tills du ser att osten börjar rinna, ta upp och lägg på uppläggningsfat/tallrik.
 
Honungssås
1dl olivolja
3msk honung
1dl hackad persilja
1dl rostade hackade pistagenötter
 
Värm honung och olivolja på låg värme, låt svalna och blanda in persiljan och nötterna.
 
Servera med en grönsallad och skeda honungssåsen över crepsen.

Kommentera inlägget här :