
Friterat i alla former är verkligen jättegott men vi försöker att inte äta det så ofta, kan inte tänka mej att det är så väldigt nyttigt med all den frityrolja man får i sig.
Här kommer ett recept på en pankofriterad fläskkotlett som är supergod och där man själv väljer hur stark man vill ha den i slutändan.
2st ca:200-230g fläskkotletter
4st ägg delat
½tsk kvarnmalen vitpeppar
2msk ljus soya
1msk kinesiskt risvin
1½msk ostronsås
1tsk maizena
rapsollja till fritering
ca: 50g mjöl
3,5dl panko
4st ägg delat
½tsk kvarnmalen vitpeppar
2msk ljus soya
1msk kinesiskt risvin
1½msk ostronsås
1tsk maizena
rapsollja till fritering
ca: 50g mjöl
3,5dl panko
Banka ut kotletterna med en kötthammare tills de blir 5mm tunna, dela sen varje kotlett i 3-4 bitar
Blanda 2 ägg med vitpeppar, soya, risvin, ostronsås och maizenan, blanda ordentligt.
Lägg i köttet och vänd runt tills alla skivorna är väl täckta av marinad.
Ställ in i kylen att marinera i 30 minuter.
Hetta upp olja till 175 grader.
Vänd kotletterna i först mjöl sen ägg och sist panko, pressa in pankon hårt i köttet så det inte rinner av.
Fritera tills kotletterna når en innertemp på 72 grader.
Sås
1½msk ljus soya
1msk svart kinesisk vinäger
½tsk socker
1tsk worcestershire sås
3msk vatten
kinesisk chiliolja efter styrka och smak
1msk svart kinesisk vinäger
½tsk socker
1tsk worcestershire sås
3msk vatten
kinesisk chiliolja efter styrka och smak
Skär köttet i skivor och lägg på tallriken, skeda såsen över och servera med Basmatiris.