Kinesiska Vårrullar

 
Ett fantastisk gott recept på kinesiska vårrullar som är superenkla att göra. Detta recept räcker till ca 20st vårrullar.
 
Recepet är för 4 personer.
 
Ingredienser
225g malet eller finhackat magert fläskkött
 
Marinad
1/4tsk salt
½tsk sesamolja
1tsk kinesiskt risvin (shaoxing wine)
½tsk maizena
1/4tsk vitpeppar
 
Blanda alla ingredienser med fläsköttet och låt marinera i 30 minuter.
 
Fyllning
2msk rapsolja
1st riven vitlöksklyfta
10st tunnstrimlade blötlagda torkad shitake
2st medelstora juliennestrimlade morötter
1brk finstrimlad bambuskott
4st finstrimlade kinakålsblad
2st tunnskivad salladslök
50g blötlagda tunna risnudlar
1msk kinesiskt risvin (shaoxing wine)
2msk ljus soya
1tsk sesamolja
½tsk salt
½tsk vitpeppar
2msk maizena utrört i 2msk vatten
 
Bryn fläskköttet i olja, tillsätt vitlök, svamp, morot och fräs i 30 sekunder. Tillsätt bamuskott, kål, risvin och fräs i 1 minut. Sänk värmen och stek till kålen släppt all vätska, tillsätt soya, sesamolja och vitpeppar. Reducera ner all vätska, Lägg fräset på en plåt och låt svalna.
Fyll vårullebladen och vik ihop. Fritera i olja tills dom får en gyllene färg.
 
Dipsås 
1dl soya
1dl risvinäger
2,5tsk socker
2tsk riven ingefära
½tsk sesamolja
½tsk chili pepper flakes
½ tunnskivad vårlök
 
Blanda samman allt i en skål.
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :