Pizza på Gourmetstålet

 
Magin sitter i degen, såsen, osten och stålet för att få till en riktigt god pizza. Jag blandar cheddarost, mozzarella och lite parmesan för att få till en riktigt god ostsmak. För att få till en frasig botten använder jag Gourmetstål som är det absolut bästa sättet att få till pizzan i en hemmaugn. 
Om ni funderar på att köpa ett stål så ange rabattkoden instakocken så får ni 10% rabatt. Stålen finns att köpa hos gourmetstål.se
 
Deg
5g jäst
6dl kallt vatten
1msk mörk brödsirap
1tsk salt
1dl olivolja
14dl vetemjöl gärna Tippo 00
 
Häll det kalla vattnet i bunken till degblandaren, lös upp jästen. Tillsätt sirapen, salt och mjölet lite åt gången. När du fått en smidig deg så tillsätt olivoljan och kör på lägsta hastighet i 15 minuter.
Lägg degen i en bunke, täck med plastfolie och ställ in i kylen 24 timmar. Rulla 220g stora bollar och låt jäsa 30 minuter under 
 
Sås
1brk Mutti hela skalade tomater
1msk olivolja
1tsk salt
1krm grovmalen svartpeppar
1msk hackad färsk basilika
1st vitlöksklyfta
 
Lägg allt i en bunke och mixa slät med en stavmixer.
 
Lägg på den topping du själv tycker är godast.
 

Kommentera inlägget här :