Chinese Pulled pork

Denna rätt tar lite tid att göra men väl värt mödan, otroligt gott och smakrikt, lite som pulled pork fast med asiatiska smaker.
Plåten som köttet ligger på kommer ifrån Pallarés stekplåtar från Spanien. 
Perfekt för ugnen/grillen eller över öppen eld och saluförs av birkaknivar.se
 
 
 
Koka i 30 minuter
 
Picka hål på svålet
 
Gnid in med ljus soya
 
Fritera i olja 
  
1st fläsklägg
1st vårlök skuren i 2cm bitar
2cm skivad ingefära
Vatten
 
Lägg fläsklägget i en kastrull slå på vatten så det täcker, låt koka i 30 minuter.
Ta upp fläsklägget med en hålslev låt rinna av, torka av med ett hushållspapper. Hetta upp en wok till 180° med rikligt med ollja. Picka små hål i svålet runt om på lägget, häll på soya och gnid in med händerna.Fritera runt om tills du får svålet knaprigt, ca3 minuter på varje sida. Ta upp med en hålsev och låt svalna lite, lägg lägget i isvatten och förvara svalt i 24 timmar.
 
Lägg fläsklägget i en skål som får plats i en bambukokare eller i en kastrull med ett galler i botten.
 
Tillsätt:
6st stjärnanis
2st kanelstänger
4st lagerblad
1/2dl socker
4,6dl soya
1/2dl Shaoxing
5cm bit ingefära
3st vårlökar
 
Ångkoka i 3 timmar.
 
Red såsen som blir över av lägget med vatten och maizena. Riv isär fläsklägget i strimlor.
 
Lägg lite ris på ett salladsblad typ romansalllad, lägg på ris och lite kött, drizzla lite sås över och toppa med finstrimlade grönsaker/rotfrukter och koriander.
  

Kommentera inlägget här :