Recept på Karl-Johanbakelse

 
 
 
Nu är det härliga tider med mycket jobb på hotellet. Allt ifrån hungriga skidgrupper, hemlagade julbord till introdution av ny personal för sässongen. Tror denna sässong kommer att sakna motstycke på hur bra det kommer bli med alla glada medarbetare som man har omkring sig.
Här kommer receptet på Karl-Johanbakelse efter önskemål.
 

Karl-Johanbakelse

För 4 personer

1dl torkad Karl-Johan

4msk finstrimlad purjolök

1msk finhackad gräslök

2st ägg

1dl vispgrädde

1tsk dijonsenap

2msk smör

1tsk salt

1krm malen vitpeppar

1dl riven västerbottensost

Blötlägg svampen i ljummet vatten i 1 timme. Finhacka svampen, smält smöret i en stekpanna och fräs svamp och purjolök lätt. Dra pannan från värmen och blanda ner gräslöken. Vispa upp äggen, grädden, senapen och kryddorna. Lägg ner svampfräset i en liten smörad ugnssäker form. Slå på gräddblandningen och osten. Baka av i ugnen på 175 grader i 25 minuter. Dela i 4 bitar och servera.

 

 

 

Kommentarer :

#1: Eva

Mums, ska prövas till helgen.

Hälsningar från ett mycket vintrigt Stockholm

skriven
#2: Erika - LCHF till vardag och fest

Det ska jag testa, låter galet gott!

skriven
#3: Agneta

Det här är verkligen världens BÄSTA matblogg!!! Tack för all inspiration som ni ger :)

Svar: Tack !
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :