
Vi sparade räkskalen från räkorna i lördags och gjorde räksoppa på dom, tänk på att alltid spara skalen för det blir en underbar fond av dom.
Börja med att rosta skalen på plåt i ugn på 200 grader tills dom får en torr vitaktig yta.
2-3dl räkor
1 gul lök finhackad
1msk tomatpuré
1tsk sambal oelek
50g smör
2dl vitt vin
5dl grädde
1dl creme fraiche
1st lime
3msk konjak
1tsk paprikapulver
en knivudd cayennpeppar
s/p
Slå grädden i en panna och låt koka ner till hälften.
Fräs lök i smör tillsammans med paprikapulver i en större panna, slå på dom rostade räkskalen och fyll med vatten och vinet så det täcker skalen.
Rör ner tomatpuré, smbal oelek och låt koka i 20min.
Sila av fonden från skalen ner i den reducerade grädden, montera i creme fraiche och låt sjuda tills den får en krämig konsistens.
Tillsätt konjaken, Lime och cayennpeppar, montera ner smör och smaka av med salt & peppar.
Börja med att rosta skalen på plåt i ugn på 200 grader tills dom får en torr vitaktig yta.
2-3dl räkor
1 gul lök finhackad
1msk tomatpuré
1tsk sambal oelek
50g smör
2dl vitt vin
5dl grädde
1dl creme fraiche
1st lime
3msk konjak
1tsk paprikapulver
en knivudd cayennpeppar
s/p
Slå grädden i en panna och låt koka ner till hälften.
Fräs lök i smör tillsammans med paprikapulver i en större panna, slå på dom rostade räkskalen och fyll med vatten och vinet så det täcker skalen.
Rör ner tomatpuré, smbal oelek och låt koka i 20min.
Sila av fonden från skalen ner i den reducerade grädden, montera i creme fraiche och låt sjuda tills den får en krämig konsistens.
Tillsätt konjaken, Lime och cayennpeppar, montera ner smör och smaka av med salt & peppar.

Jan Morin
Detta lät helt suveränt!
Måste pröva detta vid tillfälle :-)
Thomas Andersson
Som göteborgare måste jag säga att du beskriver hur man ska laga maten på ett skönt intuitivt sätt. Har lagat många liknande recept på räksoppa, men det här blev helt enkelt yummy!
Svar:
Jimmie Lannér
Paul Fritzsche
Hur mycket räkskal ska rostas? 1dl? 5dl? spelar ingen roll?
Svar:
Jimmie Lannér

6