4-6 bullar
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1-2 tsk bakpulver (en del tycker det blir besk smak med för mycket bakpulver)
1 tsk salt
2 ägg
2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande
3 msk vatten eller mjölk
3 msk smält smör eller kokosfett
sesamfrön + uppvispat ägg
Lägg gärna till 1 msk chiafrön i degen! Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Dela och toasta dem i smör i en het panna.
Lägg lite olivoljedresad sallad på brödet och sedan de marinrerade musslorna, toppa med riven Comté eller parmesanost.
Vi gjorde vår sallad så här
Fintärnad gurka
Bladspenat
Tunt skivade cocktailtomater
Tunt skivade paprikor
Tunnt skivad scharlottenlök
Tunnt strimlad isbergssallad
Blanda allt i en bunke och dressa med olivolja, Helmans citronvinegrette, pressad citron, salt och vitpeppar.
Ni som gärna vill äta vanligt vitt bröd så går det naturligtvis bra det ochså.