3 sorters hemgjord Sill i sista minuten !

 
 
Har ni glömt eller inte haft tid att lägga in sill till bjudningen på Midsommarafton så kommer här tre snabba tips med 5-minuter sill som går att köpa i närmaste matvarubutik.
Dom här tre recepten har jag gjort med lite mindre kolhydrater men för er som inte följer LCHF så kan ni byta ut sötrixen mot det socker ni vill.
 

Västerbottenssill

420g 5-minuterssill 
1dl majonnäs 
1dl rysk yoghurt 
1.5dl  riven västerbottensost 
1st vitlöksklyfta, pressad 
1msk dijonsenap 
1krm cayennepeppar 
salt och nymalen peppar

Låt sillen rinna av noga i ett durkslag.

Blanda samman övriga ingredienser och vänd till sist ner sillen. Smaka av med salt och nymalen peppar.

Enbärsinlagd sill

420g 5-minuterssill
1dl ättika
2dl sötrix el. annat sötningssätt
3dl vatten
1dl strimlad morot
2st lagerblad

1st rödlök
1dl gin
2msk krossade enbär

Låt sillen rinna av noga i ett durkslag.

Koka upp lagen med den skivade löken och kryddorna.
Låt svalna och tillsätt den skurna sillen.
Låt siken stå och dra i 3 timmar.

 

Senapssill

420g 5-minuterssill 
3msk senap
1msk sötrix el. annat sötningsmedel
1krm salt
½krm vitpeppar
1msk vitvinsvinäger
1dl rapsolja
1dl hackad färsk dill

Låt sillen rinna av noga i ett durkslag.

Vispa ihop senap, sötning, salt, peppar och vinäger i en skål. Använd elvisp. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en fin stråle under vispning. Om oljan tillsätts för hastigt i början är det risk för att såsen skär sig. Såsen ska vara tjock och krämig. Blanda ner dillen.
Blanda sillen med senapssåsen.

 
 

Kommentera inlägget här :