
Piroger ca 6
50g smör
4st ägg
100 gram keso
1dl kokosnötsmjöl
1dl mandelmjöl
½dl hasselmjöl
2msk fiberhusk
1dl riven ost
1/2 tsk salt
1½ tsk bakpulver
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Vispa äggen fluffigt ca 3 min med elvisp. Rör ner smör och keso och blanda väl.
Blanda torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
Rör om väl och låt svälla 15 min. Rulla 6st bollar av degen och kavla sedan ut dem till rundlar mellan plastfolie. Lägg en klick av färsen, pensla kanten med uppvispat ägg och vik över till en pirog. Pressa kanten med en gaffel, lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Baka av dem i ugnen ca 20 minuter eller tills de fått en fin färg.
Åh, det här måste jag definitivt prova! Liknar piroger som min mamma alltid gjort i ugnen när jag var liten i Ryssland. Favoriten var med stekt vitkål och hårdkokt ägg + smörstekta svamp! :) Fast hennes deg var ju gjord på mjöl så klart...
Ha en fin lördag!
Kram
//Lana
Ett stort tack för LCHF-pirogreceptet.
Ett stort tack för LCHF-pirogreceptet.
Jag är allergisk mot mot de flesta nötter utom cachew (hur det nu stavas) och jordnötter. Kan jag prova och mala de nötter jag tål för att ha i eller vad tror ni? Det kanske blir konstig smak
:-S
Vad gör man när degen bara faller isär :-( och är för blöt?



5