Köttfärsfyllda LCHF Piroger

 
 
 
Har länge funderat och testat på att få fram goda LCHF piroger och här är mitt slutresultat som blev otroligt goda och frasiga. Till det serverade vi en vitkålsallad.
 
Köttfärsfyllningen
400g nötfärs
1st finhackad gul lök
2st finhackade vitlöksklyftor
1st skalad grovriven morot
2tsk spiskummin
2tsk grovmalen svartpeppar
1tsk sambal oelek
5g salt
1msk oregano
1st stor urkärnad tärnad tomat
3msk kokosfett att stek med
 
Fräs köttfärsen, lökarna och moroten i kokosfettet. Tillsätt kryddorna och sambaloeleken och låt fräsa lite till. Tillsätt tomaterna och vänd om. Lägg allt i en sil så överflödigt fett får rinna av och låt svalna.
 

Piroger ca 6
50g smör 
4st ägg 
100 gram keso 
1dl kokosnötsmjöl
1dl mandelmjöl
½dl hasselmjöl
2msk fiberhusk
1dl riven ost
1/2 tsk salt
1½ tsk bakpulver 

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Vispa äggen fluffigt ca 3 min med elvisp. Rör ner smör och keso och blanda väl. 
Blanda torra ingredienserna och vänd ner i smeten. 
Rör om väl och låt svälla 15 min.  Rulla 6st  bollar av degen och kavla sedan ut dem till rundlar mellan plastfolie. Lägg en klick av färsen, pensla kanten med uppvispat ägg och vik över till en pirog. Pressa kanten med en gaffel, lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Baka av dem i ugnen ca 20 minuter eller tills de fått en fin färg.

 

Kommentarer :

#1: Lana

Åh, det här måste jag definitivt prova! Liknar piroger som min mamma alltid gjort i ugnen när jag var liten i Ryssland. Favoriten var med stekt vitkål och hårdkokt ägg + smörstekta svamp! :) Fast hennes deg var ju gjord på mjöl så klart...
Ha en fin lördag!
Kram
//Lana

skriven
#2: Marja-Liisa

Ett stort tack för LCHF-pirogreceptet.

skriven
#3: Marja-Liisa

Ett stort tack för LCHF-pirogreceptet.

skriven
#4: Elizabeth

Jag är allergisk mot mot de flesta nötter utom cachew (hur det nu stavas) och jordnötter. Kan jag prova och mala de nötter jag tål för att ha i eller vad tror ni? Det kanske blir konstig smak
:-S

Svar: Har aldrig testat, men prova gärna och berätta sedan hur det gick.
Jimmie Lannér

skriven
#5: Peter

Vad gör man när degen bara faller isär :-( och är för blöt?

skriven

Kommentera inlägget här :