Kyckling med rostad vitlökssås

 
Kyckling kan varieras i det oändliga, fyllas, kokas, grillas eller stekas, här har vi gjort rullader som vi fyllt med panccetta och buffelmozzarella som vi serverade med rostade rödbetor och en apelsin & valnötssallad samt en rostad vitlökssås.
 
Kycklingfilé
4st kycklingfiléer
4st skivor panccetta
1st riven buffelmolzzarella
Skär ett snitt genom kycklinfilén. Banka ut den och lägg påpanncettan och mozzarellan. Rulla ihop och baka av i ugnen på 175 grader tills du får en kärntemperatur på 72 grader
 
Rostad vitlöksås

8 klyftor vitlök eller 2st solovitlökar (grovhackade)
1st medelstor gullök (grovhackad)
5dl visprädde
3msk oxfond.
30g smör
S/P

Grovhacka vitlökarna, rosta dem med den gula löken i en torr gjutjärnspanna tills dem blir lätt brynta. Lägg över dem i en liten kastrull och slå på grädde och fond. Koka i ca 10 minuter och mixa den sedan med en stavmixer. Slå tillbaka i kastrullen och montera ner smöret. Smaka av med Salt och peppar.

Denna sås passar till allt !

Tro mej, jag har provat ;)

Servera med en salllad och rostade rödbertor.

 
 
 

Kommentarer :

#1: Anette

Jösses vad gott! Behöver inte ens provsmaka för att förstå det.

skriven
#2: felicia

Ser gott ut!

skriven
#3: Shahrzad

ser sjukt gott ut

skriven

Kommentera inlägget här :