Kyckling i ostron & vitlökssås

 
Vi hör till dom som älskar smakerna av asiatisk mat och när det inte finns någon kinakrog på närmare än 25 mil så gör vi det gärna själva hemma, på butikerna finns det ganska gott om asiatiska smaksättare så att göra det själv är inga problem och det smakar faktiskt likadant bara man väl har förstått metoden i asiatisk matlagning.
 
Kycklingwok
400g färsk kycklinglårfilé
100g strimlad bambuskott
2st skalade grovstrimlade morötter
100g böngroddar
50g haricoverte
1msk finhackad ingefära
3st finhackade vitlöksklyftor
1st strimlad gul lök
100g skivade champinjoner
1msk finhackad röd chili
Olja att woka i
1st sats ostron & vitlökssås
 
Strimla kycklingen och pochera kycklingen i vatten i ca:10 minuter. Häll bort vattnet genom en sil och låt kycklingen ånga av. Hetta upp en wok eller stekpanna på hög värme med oljan och fräs hastigt ingefäran och vitlöken. Lägg i kycklingen och resterande ingredienser och fräs under ständig omrörning tills det fått en fin färg. Gör en grop i mitten, häll i såsen och låt såsen börja koka. Rör om och låt puttra några minuter.
 
Ostronsås & vitlökssås
1dl ostronsås
½dl risvinäger
1msk olja
1msk vatten
6st pressade vitlöksklyftor
2msk sweet chili
1msk fisksås
1tsk soya
1tsk honung
 
Blanda alla ingredienser, låt stå och dra i 15 minuter.
 
 
 

Kommentera inlägget här :