Receptet är för 4 personer
Café de paris-sås
1 msk vatten
1 msk vinäger
2 äggulor
200 g smör, rumsvarmt
1 dl finhackad gräslök
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2-1 tsk curry
1/2 tsk dragon
1/2 tsk worcestershiresås
2-3 ansjovisfiléer, fint hackade
1 msk kapris
1 msk pimento, finhackad
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk fransk senap
1 tsk soja
kajennpeppar
Koka vatten och vinäger tills ungefär hälften återstår. Ställ kastrullen i ett vattenbad på spisen. Tillsätt äggulorna och vispa till en tjock kräm. Rör ner smöret klickvis och vispa kraftigt. Tillsätt de övriga ingredienserna.
Färskpotatissallad
600g kokt halverad färskpotatis
2dl haricoverte
1dl grovskuren vårlök
½dl hackad persilja
10st halverade sockerärtor
Blanda alla ingredienserna och slå vinegretten.
Dijonvinegrette
1msk dijonsenap
1dl rapsolja
3msk vatten
1msk vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Lägg senapen i en skål och vispa i oljan droppvis. Rör ner vattnet, vinäger och smaka av med salt och peppar.
Säkert jättegott.Det enda jag inte äter är potatis.
skriven