200g Mandelmjöl
3msk grädde
2 st ägg
1 1/2 msk kakao
Tryffel
200 g mörk choklad, 70% kakao
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
Värm ugnen till 175°. Blanda mandelmjöl med ägg och kakaopulver. Blanda ihop i en skål. Spänn fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant, ca 22 cm. Smörj papperet och häll i smeten. Jämna till ytan och grädda på nedersta falsen i ugnen i18-20 minuter. Låt tårtbottnen svalna något och lägg över till ett tårtfat.
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Lyft kastrullen från värmen och låt svalna. Rör ner en äggula i taget och tillsätt ca 1/2 dl ovispad grädde. Rör om till en smidig smet som får svalna något, men ej stelna. Vispa resterande grädde och blanda med chokladsmeten. Ställ bakformens ring på tårtfatet och bred tryffeln över mandelbottnen. Se till att du fyller ut mot formens kanter så tårtans kant blir slät och fin. Täck med folie och ställ formen kallt, minst 3-4 timmar eller över natten.
Lossa bakformen med vass kniv och lyft av den försiktigt.
Jag stansade ut små hjärtebakelser men det måste man naturligtvis inte göra, det går bra att ha den rund och fin som en tårta också.
Gud så gott det såg ut! :)
skriven