Biff Rydberg

 
Biff rydberg tillhör en av mina absoluta favoriter av svenska klassisker. Det är som en lyxigare pytt men så otroligt god. Här serverade vi den med en egen gjord senap, äggula och tomatsallad. Rätten är uppkallad efter Hotell Rydberg i Stockholm, som i sin tur har fått sitt namn efter grosshandlaren Abraham Rydberg som donerade medel för hotellets byggande.
 
Receptet är för 4 personer
 
Biff rydberg
800g oxfilé
2st tärnade gula lökar
800g skalad tärnad potatis
Smör att steka med
Salt & peppar
 
Börja med att steka löken tills den får en fin färg och blir mjuk. Krydda med salt & peppar
Stek sedan potatisen med salt & peppar tills den får fin färg och lagom tuggmotstånd. Till sist steker man köttet med salt & peppar.
 
Senap
1dl Colmans senapspulver
1dl gräddde
1st ägg
5msk sötrix flor eller honung
 
Rör ihop och koka alla ingredienser till lagom senapskonsistens, kyl ner och servera..
 

Kommentera inlägget här :