Pistagekyckling med Pumpagratäng & Morotsraita

Nu när Halloween är över så blev det rea på pumpor, 3:-/Kg. så vi inhandlade en och gjorde en helt underbart god pumpa och kycklingmiddag !
 
Börja med att göra en Indisk yougurtsås.
 
Morotsraita
2 ½ dl turkisk yougurt
3 msk hackad färsk koriander
2 finhackade vitlöksklyftor
½ pressad citron
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1st morot
 
Alla ingredienserna ska ner i en mixer förutom moroten för att mixas slät, ta undan 1/3 del till marinering av kycklingen.
Lägg i en slantad morot och mixa den lite grövre i resterande sås, häll upp i skål för servering till maten.
 
Pistagekyckling
2st stora kycklingfiléer
1dl grovmalna osaltde pistagenötter
1/3 del av Yoghurtsåsen
 
Dela kycklingfiléerna i tre delar rakt över, lägg i en plastpåse slå på såsen och knyt igen påsen, massera kycklingen för att få såsen jämt fördelad, låt vila i 30 minuter. Vänd filéerna i de malda pistagenötterna och stek i en panna med olja och smör ca 1 minut på varje sida, lägg över i en ugnsfast form och baka av i ugnen på 175 grader tills filéerna har en kärntemperatur på 72 grader.
 
Pumpagratäng
½ l tärnat pumpakött
3msk olivolja
3msk smör
2st små strimlade gula lökar
2 msk hackad färsk timjan eller 1 msk torkad
1½tsk salt
1tsk nymald svartpeppar
5dl vispgrädde
2st finrivna vitlöksklyftor
En knivudd cayennepeppar
Några rasp muskotnöt
1dl riven parmesanost
1dl rivet lågkolhydratsbröd
 
Koka grädden med vitlök, timjan, salt, peppar, cayennepeppar och muskotnöt i 10 minuter, ställ åt sidan.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör, stek löken genomskinlig på medelhög värme.
 
Lägg i den tärnade pumpan i en ugnsfast form och slå på grädden, fördela löken över och täck med osten och det rivna brödet.
Låt gå i ugn på 175 grader ca 45 minuter eller tills pumpatärningarna är mjuka.
 
Ärt & rödkålsallad med Dijonvinegrette
½ l strimlad rödkål
1dl gröna ärtor
1 näve sockerärtor
1msk dijonsenap
Juicen och zesten från 1st citron
1msk honung
1msk vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar
 
Lägg i den strimlade kålen och ärtorna i en skål, blanda senapen, honung, citronsaften och skalet, smaka av med salt och peppar, slå vinegretten på salladen och blanda väl.
 

Kommentera inlägget här :