Fisksoppa med avokado och sparris

 
En lite bastantare fisksoppa som smakar lite lyxigare än vanligt, fantastiskt god och mustig.
 
Receptet är för två personer.
 
Fisksoppa
200g torskrygg
2dl vitt vin
2dl vatten
1st finhackad schalottenlök
1st finhackad skalad tärnad morot
1st finhackad vitlöksklyfta
4st gröna färska sparrisar i bitar
1st avokado
12st små buketter av blomkål
1/4 del strimlad fänkål
4dl grädde
1st lagerblad
1st strimlad vårlök
2msk fiskfond
30+30g smör
 
Reducera ner grädden till hälften med avokado, morot och mixa den slät. Koka ner vatten, vin, fiskfond, vitlök, schalottenlök, lagerblad och vitlök till hälften. sila ner i grädden.lägg i sparrisen och vårlöken och låt få ett uppkok, montera ner 15g smör. Ungstek torsken på 125 grader tills den får en kärntemperatur på 52 grader. Bryn blomkålsbuketterna i smör. Glasera fänkålen i 15g smör.
Lägg torsken i botten slå på soppanoch toppa med fänkålen.
 

Kommentarer :

#1: Emma

Mums!

skriven
#2: Frida

Lagade denna i fredags när svärföräldrarna var på besök och den var väldigt god!

skriven

Kommentera inlägget här :