Paj med balsamicovinegrette

 
 
Fick lite över från våran antipasto middag så då fick det bli en paj av det och kan väl säga att det blev en av de godare pajena jag gjort. Vi strimlade Pata negra, salcihchon patanegra och salami Milano och blandade med  insalata di caprese, zucchini al pomodoro, inslata di peperoni, la allt i pajskalet, vispade ihop en äggstanning med riven parmesanost, strimlad basilka, hällde över och toppade med mozzarella. Bakade av i ugnen på 175 grader i 30 minuter.
 
Pajbotten

4st ägg
3dl bakerix
½dl hasselmjöl
2msk fibrex
1msk fiberhusk
50g smör
2msk vatten

Blanda fiberhusk och vatten och låt stå och svälla. Blanda ner smöret med fingrarna tills det blivit mjukt och ordenligt blandat. Vispa äggen med elvisp krafitg i ca 3 minuter eller tills den blir krämig. Byt till degkrokar och blanda ner fibrexen i äggkrämen och kör runt med degkrokarna 20 sekunder, blanda ner den blandande fiberhusken/smöret och kör en stund för att få den fördelad i smeten. Blanda ner övriga ingredienser och kör till en kladdig smet.

Smörj en pajform och tryck ut degen jämnt i den.
Baka av i ugnen 175 grader i ca 15 minuter.

Kommentera inlägget här :