Gazpachococktail med heta räkor

 
Gazpachococktail med heta räkor
1st stjälkselleri
1st påse bayspenat 70g
½st galiamelon
½ pressad lime
1tsk rågad sambal oelek
3st vitlöksklyftor
½st gurka
5st drag nymald svart peppar
3dl vatten
2tsk salt
2msk grovhackad scharlottenlök
1tsk kalvfond
8cl tequila (kan uteslutas om man vill)
 
Stoppa allt i blender och mixa på drink programet.
 
Heta räkor på spett
40st räkor med skal
 
Marinaden
6st drag på Santa Marias chili flakes
1tsk honung
1msk olivolja
1tsk äppelcidervinäger
½st pressad lime
 
Blanda ihop marinaden. Skala räkorna och lägg imarinaden, låt stå kallt i 30 minuter och trä upp 5st på varje spätt.
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: oscar

åh, har den där mixern hemma, bästa köpet jag gjort till köket.

Svar: Håller med den är grym.
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :