En fantastiskt god kaka i LCHF-anda som med fördel kan göras dagen innan, godast att servera kylskåpskall.
100g smör
½dl valnötter
½dl Hasselnötter
½dl mandel (flag, hela eller hackade)
1dl Sötrix eller annan sötning
Smält smöret i en stekpanna på medelvärme, häll på nötmixet och sockret, rör om tills sockret smält, häll ut på bakplåtspapper och låt svalna.
Hacka de karamelliserade nötterna till en grovsmulig blandning.
Chokladsmeten
250g 70% choklad
150g smör
5 ägg
1tsk vanilj från vaniljstång
150g smör
5 ägg
1tsk vanilj från vaniljstång
Sätt ugnen på 160 grader, gör i ordning en springform insmord och tryck ner ett bakplåtspapper.
Smält chokladen i en gryta med smöret, rör tills allt har smält.
Separera äggen och vispa gulan med vaniljen fluffigt, vispa äggvitan till ett hårt skum.
Blanda den lite avsvalnade chokladen med gulanfluffet och sen i med vitanfluffet.
Blanda till sist ner karamellnötterna, häll i formen och grädda i mitten av ugnen i 12-15 min.
Låt svalna och servera med vispad grädde eller hemgjord vaniljglass.
oh va gott :D
skriven