Kycklingsallad med LCHF-bröd och semitorkade tomater

 
Idag har vi som vanligt varit ute några timmar och spanat in fågellivet här i Tärnaby/Hemavan. Så nu blir det kycklingsallad med semitorkade tomater & krutonger. Bästa kycklingdetaljen till sallad tycker jag är klubborna, saftiga och möra. Jag förberedde klubborna  i Crock poten i går för att få det absolut bästa resulatet.
 
Receptet är för 4 personer
 
Kycklingklubborna
4st färska kycklingklubbor
Salt 
Grovmalen svartpeppar
1st lagerblad
1st hackad vitlöksklyfta
1dl skivad purjolök
1st slantad morot
3msk strimlade basilikablad
3msk kycklingfond
Vatten
 
Gnid in kycklingen med salt, peppar och bryn runt om i en stekpanna med olivolja. Flytta över klubborna till Crock poten och lägg resterande ingredienser och slå på vatten tills det täcker. Låt puttra på low i 6 timmar. Låt klubborna ligga i lagen över natten i kylen. Plocka bort köttet från benen. Om man vill kan man sila bort vätskan och spara den i frysen om man vill göra en god sås vid ett senare tillfälle.
 
Semitorkade tomater
8st tomater
Fling salt
Grovmalen svart peppar
Olivolja
 
Halvera tomaterna och lägg på en plåt, Krydda med saltet, peppar och rippla över olivolja. Sätt in i ugnen på 50 grader i tolvtimmar och låt tomaterna svalna.
 
Krutonger
4-6 bullar 
(Detta recept är lånat från 56 kilo)

1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1-2 tsk bakpulver (en del tycker det blir besk smak med för mycket bakpulver)
1 tsk salt
2 ägg
2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande
3 msk vatten eller mjölk
3 msk smält smör eller kokosfett
sesamfrön + uppvispat ägg
Lägg gärna till 1 msk chiafrön i degen! Gott!

Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Skär ca 1½cm tjocka skivor av brödet och stek i en stekpanna med olivolja tills det får en fin färg och blir lite krispiga.

Servera allt med en god sallad, kokta ägg & en härlig dressing, avsluta med att hyvla över Parmesanost.

Kommentarer :

#1: norrbotten emmish

åh va gött, borde testa göra i sommar de där =)

skriven

Kommentera inlägget här :