Receptet är för 4 personer
Grillspett
600g ryggbiff tärnad 3X3 cm
Lökklyftor
Paprikabitar
Klyftade champinjoner
Bitar av purjolök
Salt
Svartpeppar
Chiliflakes
Blötlägg träspetten i 30 minuter
Krydda köttet med salt, peppar, chili och massera in kryddorna.
Varva spetten med kött och de övriga ingredienserna.
Grilla tills köttet får en kärntemperatur på 52 grader.
Cole slaw på Brysselkål
1 påse Brysselkål
½ pressad apelsin
1st pressad lime
½dl fin olivolja
1msk honung
1msk dijonsenap
15cm (av stjälken) finskuren purjolök
s/p
Rensa bort yttersta bladen och roten på Brysselkålen och helstrimla i 2mm tunna skivor, koka upp vatten i en kastrull och snabbförväll kålet ca:30 sek häll bort det heta vattnet i en sil och spola med iskallt vatten tills de svalnat.
Vispa ihop apelsin, lime, senap honung och olja, salta och peppra efter smak.
Lägg i kål och purjolök och blanda runt.
Det här kan man göra ett par timmar före servering, den blir godare ju längre den får dra.
Servera med någon grillad frukt, vi valde apelsinskivor och gör ett gott aromsmör till grillspetten.
Lite olika tips på aromsmör till olika grillrätter kommer här:
Aromsmör
Vitlök & persilja (passar till allt)
400g normalsaltat smör
1st finriven king solovitlök
1dl finhackad persilja
Saften från en ½ citron
s/p
Rödlök (passar till mörkt kött)
400g normalsaltat smör
2dl finhackad rödlök
s/p
Fräs löken mjuk och låt den kallna i kylen
Chili & ingefära (passar till fisk, kyckling & ljust kött)
400g normalsaltat smör
1½ msk sambal oelek
3msk finriven ingefära
s/p
Kapris & citron (passar till fisk)
400g normalsaltat smör
3msk kapris
Saften & finrivet skal från 1 citron
s/p
Dragon (passar till allt)
400g normalsaltat smör
3msk dragon
2msk vitvinsvinäger
s/p
Låt dragonen dra i vinäger 30 minuter.
gott :D
skriven