Vårrullar

 
 Av alla asiatiska rätter så tror jag vårrullar tillhör min favorit. Här kommer receptet på våra vårrullar.

300g kycklingfärs
2tsk soya
2msk vegetabilisk olja
2st rivna vitlöksklyftor
½st finhackad röd chili
1msk riven ingefära
1,2dl strimlade bambuskott
230g riven morötter
1,2dl hönsbuljong
5dl strimlad kinakål
20st TYJ Springroll pastry
100g risnudlar (blötlagda)
1st ägg för pensling
Olja till fritering 

Häll 2msk olja i en wok och stek färsblandningen tills färsen tappar sin råa färg.Tillsätt bambuskotten, morötterna, vitlök, ingefära, chili, soja och hönsbuljongen.
Blanda i risnudlar och kinakål och rör hela tiden i ca 1 minut.
Låt rinna av i en sil och svalna.

Ta loss spring rolls bladen ifrån varandra och låt dem ligga under en fuktig handduk så det inte torkar.
Här är en bra video länk hur man rullar ihop dem.
http://www.youtube.com/watch?v=MhjeIfMGBCo
Fritera i en fritös eller en panna med rapsolja ca:5 min eller tills dom har fått en kärntemp på 70 grader.

Nouc Cham dipsås till vårrullarna.
5½msk sötning
8cl hett vatten
6cl fisksås
2tsk risvinäger
2msk färskpressad lime
2 pressade vitlöksklyftor
1 färsk chili finstrimlad

Blanda allting i en skål och servera som dipsås till vårrullarna.

Hoisin sesame ginger dipsauce
2msk sötning
½dl risvinäger
½dl vatten
1msk sesamolja
1msk riven ingefära
½dl hosinsås (egengjord recept nedan eller färdigköpt)
1/4tsk rostade sesamfrön

Mixa allt utom sesamfröna med en stavmixer. Strö över sesamfröna vid servering.

Egengjord Hoisinsås
4msk soya
2msk jordnötssmör ekologisk utan palmolja
1msk honung
2tsk risvinäger
1st riven vitlöksklyfta
2tsk sesamolja
1tsk sriracha hot chili sauce (eller annan het kinesisk chilisås)
1nypa svartpeppar

Mixa allt med en stavmixer till en slät fin sås.

 

Kommentarer :

#1: a n n i k a

Mums!

skriven

Kommentera inlägget här :