Indisk kyckling i yougurt

 
 
Supergod Indisk maträtt med perfekt harmoni i kryddningen och med en mild hetta, vill man ha mera hetta så öka på med cayennepepparn och drick gärna en ljus lager till.
 
Yougurten
2,5 dl naturell yougurt
1tsk salt
några drag med svartpepparkvarnen
1tsk spiskummin
1tsk malen koriander
1/4tsk cayennepeppar
1st kruka skuren färsk koriander
 
Vispa ihop allting och ställ åt sidan.
 
1st hel kyckling delad i 8 bitar
4msk rapsolja
8st kardemummakärnor
6st hela kryddnejlikor
1st kanelstång
3st lagerblad
5msk grovhackade skalade mandlar
5msk gula russin
 
Hetta upp en panna på medelvärme med oljan och fräs mandel, russin, nejlikor, kanelstång, kardemumma och lagerblad tills russinen poppar.
Lägg i kycklingbitarna och bryn runt omkring, slå på yougurtsåsen och låt puttra under lock i 10 minuter, rör om då och då, ta av locket och låt puttra i ytteligare 10 minuter tills vätskan från yougurten har reducerats.
 
Servera med blomkålsris eller basmatiris.
Garnera med färsk koriander.
 

Kommentera inlägget här :