Bacon & Broccolipaj

 
Paj är otroligt gott och enkelt att svänga ihop. Jag förbakar aldrig skalet som det står i många recept för att då får man en godare smak i degen från de övriga råvarorna. 
 
Bacon & broccolipaj
 
Pajdeg
300g vetemjöl
150g tärnat kallt smör
Ca ½dl iskallt vatten
 
Blanda mjölet och smör med fingertopparna till du får en smulig konsistens. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en smidig deg. Platta ut degen, plasta och låt vila i kylen minst 20 minuter.
Kavla ut degen tunnt. Smörj en 24cm springform med smör eller olja. Klä formen med degen och stoppa i frysen 15 minuter.
 
Fyllningen
140g strimlat alspånsrökt bacon
Buketter från 1st färsk broccoli
80g strimmlad purjolök
25g smör
80g riven prästost (eller någon annan lagrad ost)
3dl vispgrädde
3st ägg
Salt
Svartpeppar
 
Fräs baconet i en torr stekpanna 2 min, tillsätt smöret och låt det smälta, lägg i broccolin, purjolök och fräs några minuter. Vispa upp vispgrädden med ägget och blanda med de övriga ingredienserna, smaka av med salt och peppar.
Häll fyllningen i pajskalet och baka av 35-40 minuter på 175 grader. Låt pajen vila i 15 minuter så den stannar i konsistensen.
 
Servera med en sallad.
 
 
Taggar: paj;

Kommentera inlägget här :