Bön & Ingefärssallad med jordnötstopping och lime

 
En väldigt god sallad på vaxbönor och haricots verts som passar väldigt bra till sommarbuffén eller bara till det grillade köttet/kycklingen.
 
500g blandade bönor ex. vaxbönor och haricots verts som snabbt får ett uppkok i kokande vatten, lägg över i isvatten och låt rinna av i en trådsil.
 
½ gul lök skivad
2 mosade vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1st finhackad citrongrässtjälk
½ tsk malen koriander
s/p
 
Stek snabbt ihop allt i 3msk olivolja, ca:1min. ställ åt sidan och låt svalna.
 
Rosta 1,5 dl jordnötter i en panna med 1msk olivolja på medelvärme, rosta ca:2min. lägg över på ett hushållspapper och låt svalna, hacka sedan nötterna grovt, ställ åt sidan. 
 
Vinegrette
3st strimlade limeblad 
1tsk limejuice
3msk citronjuice
1/4tsk socker
3msk raspolja
salt
 
Vispa ihop allt och smaka av med salt.
 
Lägg över de avrunna bönorna i en större skål, blanda in stekblandningen, vänd ner nästan alla hackade nötter (spara lite till garneringen) häll i vinegretten och blanda ordentligt, avsluta med att garnera med färsk koriander och resterande nötter.
 
 

Kommentera inlägget här :