Mintkyssar

 
Mintkyssen, en klassisk konfekt som hör julen till. Inte alls svårt att göra och uppskattad både av stora och små. En silkeslen sockerplatta smaksatt med mint och dekorerad med mörk choklad, ljuvligt gott!
 

6 dl socker (566g)
2 dl vatten (200g) - del 1
2 msk glykos (30 g)
15 droppar pepparmintsolja
2 msk vatten (30g) - del 2

80 g mörk choklad
 
Smält socker, vatten (del 1) och glykos. Använd gärna en termometer för att komma upp i rätt temperatur, 117 grader.

Tillsätt pepparmintsolja och häll ut massan på stenhäll/silikonduk eller som jag en marmorskiva. Rör runt så att det kommer in luft i smeten. Den ska bli tjock och grynig.

Tillsätt vatten (del 2). Värm sedan massan igen. Klicka upp plattor i munsbitar, på bakplåtspapper.

Smält chokladen och gör små klickar i mitten på varje sockerplatta. Låt stelna.

 
 

Kommentera inlägget här :