Pocherad torsk med Hollandaisesås

 
En väldigt klassisk och enkel rätt att göra men som är otroligt god och räds icket över att slå en egen Hollandaise för det är så värt i slutändan !
 
Receptet är för 2 personer
 
Pocherad torsk
400g torskfilé
½l vatten
½dl vitt vin
1msk finhackad gul lök
5st kryddpepparkorn
1st lagerblad
15g salt
 
Lägg torskfiléerna i en form. Koka upp vatten, vin, lök, kryddpeppar, lagerblad och salt. Slå lagen över torsken och täck med plastfilm. 
 

Hollandaisesåsen
150 g smör
2äggulor
1tsk pressad citronsaft
2-3msk vatten
Salt
Malen vitpeppar

Smält smöret på svag värme utan att det bryns.
Blanda äggulor, citron och vatten i en kastrull, ej av aluminium. Sätt kastrullen i vattenbad strax under kokpunkten. Vispa snabbt tills blandningen tjocknar.
Tillsätt det varma, smälta smöret lite åt gången, under kraftig vispning. Var noga med att bottensatsen (äggviteämnerna & salter) på smöret ej kommer med. Smaksätt med salt och peppar.

Servera med kokt potatis, morötter, citron och romanesco.

 
Taggar: mat;

Kommentarer :

#1: Antonia

Hollandaise är ju syndigt gott!
Fantastiskt fin tallrik du har, vart är den ifrån?

Svar: IKEA för ett par år sedan :)
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :